ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Jó kezekben van Lukanikosz, az athéni tüntetőkutya

2011. október 8., szombat 13:41

Az állat ivartalanítva van, chipet is kapott, és akinek meggyűlik vele a baja, hívhat egy telefonszámot.

Pár hónappal ezelőtt már írtunk a görög tüntetők állat-celebjéről, Lukanikoszról, akivel (azóta is) tele van az internet. Az ötéves keverék eb szereti a balhét: a Görögországban mostanában gyakori és elég harcias demonstrációkon és összecsapásokon mindig a sűrűjében van, és még most is vicsorog a pajzsos rendőrökre, és egy-egy sérülést is láthatóan könnyen visel. Egy kis könnygáz pedig már meg sem kottyan neki. Igazán harcedzett jószág.

Igazi gazdája még sincs. Ha valakit mindenképpen meg kellene nevezni, akkor az az athéni Kóbor Állatokat Segítő Szolgálat lenne. Ezt abból is lehet tudni, hogy amikor Lukanikosz nemrégiben megharapott valakit, az állatmentő szervezet vezetőjét, Anna Makrit perelték be. "Nagyon aranyos, csak egy kicsit forróvérű" - kommentálta az esetet Makri.

Kóbor, de nem szakadt

Lukanikosz otthona tehát a Syntagma tér. Attól még, hogy kóbor állat, egyáltalán nem néz ki elhagyottnak, ahogyan a többi utcán élő görög kutya sem. Más országokban vagy elaltatják vagy menhelyre cipelik őket, de ez Görögországban Makri állítása szerint nem ez a divat. Befogják őket, majd ivartalanításukat követően ellátják őket gyógyszerekkel, chipet kapnak, aztán mehetnek vissza az utcára. Kerül rájuk olyan cédula is, amin egy olyan telefonszám szerepel, amit az esetleges károsult felhívhat, ha a kutya valami rossz fát tesz a tűzre.

Az athéni hatóságok alá 2000 ilyen kutya tartozik. Lukanikosz az 1842-es számot viseli a segítő szolgálat nyilvántartásában. A kutyára - mint afféle kiemelt ügyfélre - pedig külön figyelmet fordítanak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta