ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Depresszió ellen a nők kávéval védekezhetnek

2011. október 6., csütörtök 11:28

Egy tanulmánynak köszönhetően a nők mostantól a koffeinfüggőségüket nyugodtan álcázhatják mentálhigiénés prevenciónak.

Hatalmas mintán, huszonnégy évig végezték azt a kutatást, ami a koffein élettani és mentális egészségre gyakorolt hatását vizsgálta.

Az 1980-2004-ig tartó vizsgálatban ötvenezer nő egészségi állapotát követték nyomon, és azt találták, hogy azok, akik napi több csésze koffeintartalmú kávét fogyasztanak, húsz százalékkal kisebb eséllyel lesznek depressziósak, mint azok, akik csak napi egyet, vagy annál is kevesebbet - írja a Guardian. Noha a jelenségre a kutatók egyelőre nem találtak megnyugtató magyarázatot, úgy vélik, hogy a koffein megváltoztatja az agy kémiáját, és ezért lehetséges, hogy a szintén kémiai elváltozásokkal járó depresszió kialakulását meg tudja akadályozni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta