ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Nincs mese: mozogni kell munka közben

2011. október 5., szerda 13:24

A fitnesz szakértők régóta sulykolják, hogy a munkáltatóknak motiválni kell a dolgozókat arra, hogy többet mozogjanak, mivel ez nemcsak az egészségi állapotukat javítja, hanem a hatékonyságot is. De nem pusztán a kedvezményes konditerem bérletről van szó - teljes szemléletbeli átalakulás szükséges

Negyven évvel ezelőtt az edzők azt tanácsolták az atlétáknak, hogy ne igyanak vizet a versenyen, mert az a gyengeség jele - a sportban ez a paradigma már idejétmúltnak számít, de a munka világában még mindig él ez a hozzáállás - azzal mutatunk aktív munkát, ha nem mozdulunk a gép elől, és nyolc órán át mereven bámuljuk a monitort.

Dr. Jack Groppel, sportpszichológus szerint jócskán növelhetjük a hatékonyságot és a kreativitást, ha húsz percenként tartunk egy rövid szünetet. "Ha az agyba több oxigén jut, könnyebben megoldhatod a problémát, amin dolgozol éppen" - állítja Groppel.

Szerinte a bónuszként osztott fitnesz bérlet csak részben oldja meg a problémát, a gondolkodásunkat és munkakultúrát kell átalakítani. Azt a hagyományt, ami szerint nem hagyhatjuk el a helyünket, a még nem oldottunk meg valamit - holott a legjobb ötletek mindig akkor érkeznek, amikor kiszabadulunk egy kicsit.

"A tanulmányaink azt mutatják, hogy minden dollár, amit a munkahelyi wellnessre költenek, három másik dollárt hoz vissza." - nyilatkozta  a témában Shirley Archer, fitnesz szakértő. Archer amellett is érvel, hogy zárt térben rendezett maratoni meetingek helyett sétáló megbeszéléseket kellene tartani, mert ezzel nagyban növelhető a motivációt és a kreativitás.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta