ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Mégsem olyan hatékony a lengyel dohányzásellenes csodaszer

2011. október 1., szombat 15:02

Olcsóbb az Amerikai piacon kapható leszokást segítő gyógyszereknél, kevesebb a mellékhatása, de nem olyan hatékony a lengyel Tabex.

A dohányzásról leszokás mostanra majdnem ugyanakkora biznisz lett, mint maga a dohányzás, nem csoda, ha a gyógyszercégek újabb és újabb működő hatóanyagokat keresnek, hogy ellássák a piacot. A lengyelek most nem egy újabb, hanem egy több évtizedes szerrel törnének be az amerikai piacra.

A Tabex nevű szert olcsósága és hatásossága teheti igen népszerűvé: egy hónapnyi adag tizenöt dollárba kerül, szemben az amerikai készítmények százdolláros árával. Egy nemrég megjelent tanulmány azonban rámutatott, hogy a Tabex korántsem olyan hatásfokú, mint szeretnék. A 740 dohányoson végzett kísérlet szerint a leszokók 8,4%-a maradt egy évig füst mentes, szemben a kontrollcsoport 2,4%-val. Ez önmagában nem olyan rossz, ám ha összevetjük az amerikai Chantix 20%-os leszoktatási arányával, akkor nem is olyan jó. Persze az ára miatt sokak számára még mindig jobb választás lehet, mint egyáltalán meg sem próbálni leszokni, állítják a kutatók.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta