ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Feltörni egy mobilt: könnyebb mint valaha

2011. július 31., vasárnap 10:41

A News of the Word botránya után újra divatba jöhet a hangpostafiókok és az okostelefonok feltörése.

Hekkert bérelt Elinor Mills, a CNET technikai portál újságírónője, hogy bemutassa, milyen egyszerű feltörni egy mobiltelefon hangpostafiókját.

A hekker egy egyszerű szkripttel, amely a saját telefonját Mills mobiljának álcázta, öt perc alatt hozzáfért az újságíró régi, már nem használt fiókjához. A közelmúlt botrányai miatt bezárt News of the World emberei ennél nyersebb módszert választottak, hogy a tinédzserek és a királyi család üzenetrögzítőjéhez hozzáférjenek. A riporterek csak találgatták, vagy a telefontársaságot átverve szerezték meg az áldozataik jelszavát.

A telefonok feltörése valamikor a hackerek kedvenc tevékenysége volt, előfordulhat, hogy a mostani botrányok után ismét újraéled ez a szokás - véli aGawker. Hangpostafiókot feltörni viszonylag ártalmatlan szórakozás ahhoz képest, hogy mennyi lényeges adatot lophatnak el egy átlagos okostelefonról.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta