ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A hiperaktív gyerekek korábban halhatnak meg

2011. július 31., vasárnap 09:43

Hét és tíz év közötti gyerekeket vizsgáltak, hogy kiderítsék, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar vagy ADHD melyik eleme az, ami a leginkább veszélyes a gyerekekre.

A birminghami Alabama egyetem kutatói 78 egészséges és 39 ADHD-s gyerek kísérleti eredményeit elemezve jutottak arra a következtetésre, hogy az ADHD nemcsak idegesítő lehet, de halálos is: az ebben szenvedő gyerekeket ugyanis szignifikánsabban nagyobb eséllyel üti el az autó, miközben átkelnek az úttesten, mint az egészségeseket.

Egy virtuálisan modellezett gyalogátkelőnél tesztelték a gyerekeket, ahol az alanyok három monitoron figyelhették a forgalmat, és amikor biztonságosnak ítélték a helyzetet, át kellett menniük a túloldalra - írja a Heatland. Amikor leléptek a "járdáról", a számítógép segítségével lemodellezték, hogy átértek-e biztonságban, vagy sem. A baleseteket egyébként nem az okozta, amit a kutatók is, és mindenki gondolt volna a betegség tüneteiből kiindulva, tehát nem azért ütötte el autó a gyerekeket, mert nem néztek volna körül, vagy mert ne lett volna türelmük megvárni a kedvező időpontot az átkelésre, és nem is azért, mert az ADHD-re jellemző dac és szabályáthágás ösztönözte őket a rossz időben való lelépésre. A problémát az jelentette, hogy az időzítés nem ment, tehát rosszul számolták ki, mennyi idejük van a következő autó odaéréséig.

(healthland)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta