ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A kütyümegvonás olyan, mint lejönni az ivásról

2011. július 29., péntek 11:17

Internet és a modern kütyük nélkül meglenni egyeseknek olyan kemény megpróbáltatás lehet, mint leszokni a dohányzásról vagy az ivásról, állítja a Livescience.org.

A brit Intersperience fogyasztói szokásokat kutató cég arról számolt be, hogy a kísérletükben részt vevő emberek fele szomorúnak érezte magát, mikor arra utasították, hogy 24 óráig ne használják a technikai eszközeiket, és negyven százalékuk a magány érzését tapasztalta, ha nem Facebookozhatott, emailezhetet vagy tévezhetett egy napig.

A jelenség nem új keletű, a webfüggés és tüneteiről már beszámoltunk és jó néhány tanulmány is született a témával kapcsolatban. Viszont brit tudósok most először tették ki ezer honfitársukat a 24 órás kütyüelvonás gyötrelmeinek. “Olyan volt, mintha levágták volna a kezeimet” - számolt be az élményeiről az egyik rémült kísérleti alany. “Mintha a legsötétebb álmomban lettem volna" - mondta a másik.

Sok, a kísérletben részt vevő személy nem bírta az egy napos absztinenciát és csalt. Ők a tévét és a rádiót nem tekintették technológiának ezért a kísérlet ideje alatt is nyugodtan használták ezeket. Mások elfogadták a kihívást, de telefonjukat néma üzemmódban hagyták, mivel szerintük a teljes kütyümentesség, akár csak egy napig is, elképzelhetetlen.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta