ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Magányosak a Facebook felhasználói

2011. július 27., szerda 18:53

A Facebook sokunknak megváltoztatta az életét, de a nyilvánvaló előnyök mellett vannak hátrányok is. Például nem tudjuk, hogyan legyünk egyedül.

A Relationships Australia felmérése kimutatta, hogy a számítástechnika világában felnőtt emberek magányosabbnak érzik magukat, mint elődeik. A résztvevő 25 és 34 év közötti emberek 30 százaléka érzi magát egyedül, ráadásul a második helyen a 25 év alatti fiatalok végeztek, nekik 19 százalékuk küszködik a problémával. A kutatás szerint erre a két korosztályra a legjellemzőbb a Facebook, és egyéb közösségi oldalak használata, itt tartják a kapcsolatot az ismeretségi körükkel, de még ismerkedni is otthon szeretnének.

A kutatást a melbourne-i egyetem végezte, melynek szakértője, David Young, azzal magyarázta a jelenséget, hogy az ún. Y generáció tagjai nem tudják, hogyan legyenek egyedül. Túlzottan kötődnek az online kapcsolataikhoz, és ha ezek megszűnnek vagy alábbhagy az intenzitásuk, nem képesek ezt kezelni, szemben az idősebbekkel, akik könnyebben elfogadják, ha nincs társaságuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta