ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Egyre kevesebb sör fogy Angliában

2011. július 26., kedd 15:41 |

Egy csík kokain mostanra nagyjából annyiba kerül, mint egy korsó sör, úgyhogy nincs mit csodálkozni azon, hogy az idén eddig 212 millió korsóval kevesebb fogyott az italból, mint tavaly ilyenkor.

Másfél évtizedes negatív rekordot döntöget Angliában a sörfogyasztás - adta hírül Telegraph. A Brit Sör és Kocsma társaság jelentése szerint a vizsgált negyedévben (április-május-június) kétmilliárd pint sör fogyott el, ami 9,8 százalékos csökkenést jelent a tavalyihoz képest. A szervezet szerint a visszaesés oka az, hogy a kormány túlságosan magas adóval sújtja a sört, így azt egyre kevesebben engedhetik meg maguknak olyan mennyiségben, mint régen.

A 2008-ban életbe lépett szabályozás alapján jelenleg 35,4 százalékos adó terheli a sört, ami 3,05 fontos átlagárat jelent pintenként. A hír kapcsán a mindig éber Gawker rámutatott, hogy miközben a sörárak az egekig szöktek, tavaly ősz óta a kokain egyre olcsóbb, és népszerűbb - egy csíkot lassan kevesebből ki lehet hozni, mint amibe egy korsó sör kerül, nem csoda, hogy Angliában több koksz fogyott a jelzett időszakban, mint Amerikában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta