ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Rózsaszín gömbök lepték el Montreált

2011. július 23., szombat 09:37

Montreal sétálóutcáit egy kulturális program keretei között, sok ezer rózsaszín gömb lepte el. A szín sokakban a mellrák elleni harcot idézi.

A rózsaszín a 90-es évek óta a mellrák elleni harc szimbóluma, a morális támogatás kifejezésére pedig egyre több az olyan szerveződés, megmozdulás, ami ennek a színnek a segítségével igyekszik felhívni a társadalmon figyelmét erre a globális problémára. A rózsaszín mára már annyira összefonódott ezzel a megmozdulással, hogy még akkor is erre asszociálnak az emberek, ha egészen más programról van szó.

Ez a helyzet Montrealban is, ahol az Aires Libres 2011 kulturális és művészeti program keretei között 1,2 kilométer hosszan 170 ezer rózsaszín gömböt függesztettek a sétálóutca főlé. A rózsaszín felhőről pedig a legtöbben a mellrák elleni harcra gondolnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta