ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A Strauss Kahn ügy miatt félő, hogy az áldozatok elbátortalanodnak

2011. július 22., péntek 10:43

A statisztikák szerint Amerikában jelenleg tíz nemi erőszakból hatot nem jelentenek az áldozatok. A női jogvédő szervezetek most attól félnek, hogy ez az arány tovább fog romlani.

Az ex IMF vezér Dominique Strauss-Kahn bírósági ügye az állítólagos nemi erőszakkal kapcsolatban még javában folyik, ám az időközben napvilágot látott hírek a sértettel kapcsolatban aggasztják az olyan nőjogi szervezeteket, mint a NOW vagy a RAINN.

A szervezetek szerint az egyébként is nagyon nehezen kideríthető ügyeknek sokat árthat egy ilyen zavaros, nagy médiavisszhangot kapó eset. A nemi erőszak áldozatai ugyanis a szégyenérzet miatt csak ritkán kérnek segítséget, és még kevesebben lesznek, ha szembesülnek azzal, milyen megalázó egy ilyen bírósági tárgyalás, amely során újra és újra fel kell idézni az esetet, és beszélni kell róla - írja a Jezebel.

A gyakran megalázó procedúrának ráadásul aggasztóan kevés esetben van eredménye: a feljelentések fele sosem jut el a letartóztatásig - ez azt jelenti, hogy tizenhat esetből tizenötben az erőszaktevő megússza a büntetést.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta