ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A gyerek a kutyának olvasson, mert az a jó

2011. július 22., péntek 11:26

A rosszul olvasó gyerekekkel könnyen előfordulhat, hogy kinevetik, illetve, hogy állandóan kijavítgatják őket. Sokszor aztán elvesztik az önbizalmukat, ami pedig a javuláshoz elengedhetetlen lenne.

Ki gondolta volna, hogy még mire nem jó egy kutya? Pedig semmi különöset nem kell csinálnia. Elég, ha ott ül vagy fekszik a gyerek mellett, amíg ő felolvas valamilyen könyvből.

A kaliforniai egyetem tanulmánya szerint azok a gyerekek, akik kutyáknak olvasnak fel, jobban teljesítenek ezen a téren - írja az Ecorazzi. A titok nyitja az, hogy miközben a gyereknek van kinek felolvasnia, a közönsége nem kritikus, nem fogja minden hiba elkövetésekor rosszallóan felvonni a szemöldökét. A gyerekeknek tehát nem kell tehát stresszelniük magukat amiatt, hogy a félreolvasásokkor rendreutasítják őket.

Kutyákat a könyvtárba!

Washingtonban, az arlingtoni központi könyvtárban egy két hónapos akció keretében rendszeresen szórakoztatnak kutyákat a programban résztvevő gyerekek. "A kutyák szeretik a gyerekeket és elfogadják őket. Ha néha belegabalyodnak egy-egy szóba, őket az nem zavarja" - foglalta össze a tapasztalatait az egyik szervező, Julie Karell.

A kutyaközönségnek szóló olvasódélutánok kezdenek országos mozgalommá érni. Egyre több könyvtár hirdet ilyen programot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta