ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Ciki dolog papucsban lenni a munkahelyünkön

2011. július 18., hétfő 11:03

Még a legszigorúbb munkaruházati elvárások is lazulnak nyáron, de azért ez nem azt jelenti, hogy papucsban, miniszoknyában és ujjatlan topban lehet flangálni az irodában.

A Reuters cikke szerint a leginkább ellenjavallt nyári ruhadarab a strandpapucs – állítja egy új felmérés. Ezt követi a miniszoknya, harmadik pedig a spagettipántos top - legalábbis, ami a munkába járást illeti. Egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég megbízásából készült felmérésben a férfiakat és nőket aszerint különböztettek meg, hogy mit tartanak megfelelő nyári ruházatnak.

A férfiak valamivel engedékenyebbek

Abban mindenki egyet értett, hogy a strandpapucs munkahelyi viselete nem helyes, de míg a nők 80 százaléka úgy gondolta, hogy a miniszoknya nem megengedhető, a férfiak közül csak 61 százalék gondolta ugyanezt. A nők háromnegyede a spagettipántos felsők iránt sem elnéző, míg a férfiak ebben az esetben is megengedőbbek: csak 55 százalékuk tartja munkahelyen elfogadhatatlannak. Tom Ford sem volt tétlen, korábban összefoglalta, egy úriember mit viselhet a városban. Szerinte a rövidnadrág és a flip-flop a világ legcikibb dolga egy férfin. A nőkről nem nyilatkozott.

stockfresh id993760 handsome-man-in-summer-clothes-smiling sizeS

Nyáron többet teszünk az egészségünkért

Az amerikaiak 80 százaléka többek között azt is állítja, hogy nyáron jobban figyel az egészségére és az erőnlétére, mint máskor. Emiatt a munkavégzés idején ennek megfelelő ételeket választ, továbbá igyekszik többet mozogni, akár munkaidő alatt, akár előtte, akár utána.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta