ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Ne lélegezd be a légfrissítőt, mert belehalhatsz

2011. július 17., vasárnap 13:44

Váratlanul összeesett, és úgy hitték, meghalt egy fiatal nő egy bevásárlóközpontban. A vele sétáló férje újraélesztette, de utólag kiderült, hogy a halálos szívritmus-zavart a légfrissítőben lévő gáz okozta.

A 25 éves nő férjével sétált egy indiai bevásárlóközpontban, amikor hirtelen összeesett. A férje elkezdte újraéleszteni, a földre fektetett nő mellkasát percenként százszor összenyomva pótolta a szívműködést.

Kórházba vitték, ahol kiderült, a ritmuszavart a légfrissítőben lévő gáz okozta, amelyet a fiatal nő véletlenül a befújó cső közelében belélegzett. Véréből kimutatták az izobutánt, melyet manapság világszerte alkalmaznak a hűtőszekrényekben vagy a legkülönbözőbb kozmetikai illatporlasztókban.

Az esetet a Journal of Electrocardiology szakfolyóiratban részletesen leírták, hogy felhívják az ezzel foglalkozó ipari szakemberek figyelmét arra, hogy igyekezzenek az izobután alkalmazását kerülni.

Keresd a HELP pontokat!

A bevásárlóközpontokhoz hasonló nagyobb, forgalmas helyeken ma már mindenhol elérhető az újraélesztéshez alapvetően fontos elektromos eszköz, a defibrillátor. Ezeknek a félautomata műszereknek a használa szándékosan egyszerű, mindenki által érthető és egyértelmű utasításokat ad. A defibrillátor kinyitásakor pontosan "megmondja", mit kell használatához tenni és ez rajzon is látható.

Ne maradj le semmiről!

Kapcsolódó anyagok:

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta