ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A sovány nőknél a terméketlenség veszélye fenn áll

2011. július 17., vasárnap 10:26

Három komoly betegség is van, ami 18,5-ös testtömegindex alatt veszélyt jelent.

A hírek és a kutatások általában az elhízás és a túlsúly egészségre káros hatását emelik ki, ami érthető, hiszen a jóléti társadalmakban mindig több a kóros elhízásban szenvedő, mint a túl sovány egyed. Azonban annak is megvan a hátulütője, ha valaki az utóbbi kategóriába tartozik, még akkor is, ha a soványságot nem valami evési rendellenességnek köszönheti - írja a DietBlog.

Csontritkulás

Minden második nőnél jöheti ki idős korára, és minél soványabb valaki, annál nagyobb az esélye rá. Mivel a nagyon sovány nők csontjai és ízületei nem kapnak elég terhelést, nem is erősödnek meg kellőképpen, ami később elősegítheti a csontritkulás kialakulását.

Terméketlenség

A férfiak és a nők is veszélyeztetettek: a zsírszövetek hiánya ugyanis hormonális elváltozásokat eredményezhet, ami a férfiaknál alacsonyabb spermiumszámot, nőknél pedig szabálytalan menstruációt eredményez.

Gyenge immunrendszer

A kóros soványság általában hiányos táplálkozás eredménye, ami egyenesen vezet a legyengült immunrendszerhez, ez pedig sok esetben ágyaz meg krónikus gyulladásos betegségeknek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta