ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az oroszok többsége azt hiszi, hogy egészséges

2011. július 16., szombat 14:09

Nem csoda, ha a statisztikák sem tudják a valóságot kimutatni, hiszen az emberek többsége nem jár orvoshoz.

Egy a felmérés mutatta ki, hogy a legtöbb orosz tudatában van a krónikus betegségek és olyan kockázati tényezők közötti kapcsolattal mint a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, az egészségtelen étrend és a kevés mozgás, de ezeket nem veszik komolyan, hiszen életmódjuk alapvető részévé vált.

Betartaná orvosa tanácsát, ha kapna olyat

Ezt az is alátámasztja, hogy a felmérésben résztvevő válaszadók 82 százaléka egy, kettő, de akár három kockázati faktorról is elismerte, hogy része mindennapi életének, és csak 9 százalék mondta azt, hogy egyik sem. A felmérés azt is kimutatta, hogy az orvosoknak fontos szerepük lehet abban, hogy ezek az egészségtelen szokások megváltozzanak, ugyanis a válaszadók fele azt mondta, betartaná orvosa tanácsát, ha mondaná neki, hogy ezt vagy azt a káros szenvedélyét adja fel.

"Ez a vizsgálat nagyon fontos a krónikus betegségek további terjedésének megelőzése szempontjából, mert személyes szinten kell a küzdelmet elindítani. Így az ilyen betegségekből fakadó halálesetek és rokkantságok felét meg lehetne előzni" - mondta Mario Ottiglio, az IFPMA munkatársa, majd hozzátéve, ezekből az eredményekből is látszik, érdemes a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetni. "A kiaknázható előnyök nem szorítkoznak csak egyes személyekre. Részben felszabadítaná a túlterhelt egészségügyi hálózatot, de a társadalom egészére sem nehezednének az ilyen betegségekből fakadó gazdasági terhek" - tette hozzá.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta