ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A nők érzelmileg kötődnek az autójukhoz

2011. július 15., péntek 10:48

A Shell legújabb felmérése meglepő eredményeket hozott. A kutatás szerint a nőknél az autó érzelmi kérdés, és még vezetni is jobban szeretnek, mint a férfiak.

A Shell Hungary Zrt. megbízásából készített kutatás a nők és férfiak különböző autós attitűdjeit és vezetési szokásait vizsgálja. A kutatásban 500 magyar, 18 és 70 év közötti válaszadó vett részt. A felmérés eredményei szerint a gépkocsi megbízhatósága nagyon fontos a magyar autósoknak. Minden második tulajdonos nyitott arra, hogy akár többet is fizessen a minőségi üzemanyagokért, ha ez hozzájárul az autó karbantartásához.

Fotó: Gustavo Minas
Fotó: Gustavo Minas

Mindkét nemre jellemző, hogy odafigyel autója állapotára, a válaszadók 88%-a szerint fontos a gépkocsi megfelelő műszaki állapota. A nők félévente-évente egyszer viszik autójukat szakemberhez, míg a férfiak ezt gyakrabban teszik. Nem meglepő módon jóval kevesebb nő áll neki maga a szerelésnek, a nők 79%-a bízza szakemberre a karbantartási munkát, míg a férfiak csupán 69%-a tesz így.

A vezetési szokások vizsgálatából kiderült, hogy meglepő módon a nők jobban szeretnek vezetni (57%), mint a férfiak (42%), sőt a szebbik nem nyitottabb az új vezetési fogások elsajátítására, ha ezzel csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás. A nők emellett sokkal jobban kötődnek érzelmileg autójukhoz, illetve többségük úgy gondolja, hogy az autója nőnemű. Ezzel szemben a férfiak csupán 15%-a gondolja úgy, hogy nőnemű lenne a kocsija. A legnépszerűbb autós becenevek is női nevekhez kötődnek: Bözsi, Suzi, Zsuzsi, de gyakoriak az állatnevek is, mint Csacsi, Cica, Öszvér, illetve az olyan becenevek is, mint Maca, Dundika, Husi.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta