ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A terhesség előtti diéta is hatással van a gyerekre

2011. július 13., szerda 11:00

A terhesség alatti táplálkozás fontosságával mindenki tisztában van, ám egy tanulmány most rámutatott, hogy már a teherbe esést megelőző diéta is épp olyan fontos.

Egereken végzett kísérleteknek köszönhetően kiderült, hogy nemcsak az számít, mit eszik az anya a teherbe esés után, de az is fontos, hogyan táplálkozott előtte - állítja egy tanulmány.

A Kísérleti Biológiai Társaság éves konferenciáján, július 2-án prezentált kutatás során az egereknek alacsony fehérjetartalmú ételeket adtak a teherbe esést megelőzően tíz hétig. A szegényes diéta az utódoknál okozott problémákat: hajlamosabbak lettek az elhízásra, a kettes típusú cukorbetegségre, és általában jóval kisebb súllyal jöttek a világra. A kutatócsoport legközelebb azt vizsgálja, hogy a kettes típusú cukorbetegséggel általában összefüggésbe hozott szívproblémák is fennállnak-e a hiányos étrend következtében megbetegedett utódoknál.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta