ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az emberek többsége stresszel a technikától

2011. július 12., kedd 12:11

Nemcsak az idősebbek, a fiatalok is túlzottnak érzik azt az információmennyiséget, ami a különböző netes eszközök révén zúdul rájuk.

Amióta az emberek nagy része szépen be van drótozva (facebook, twitter, email, stb), a kütyüknek köszönhetően szokatlan mennyiségű inger és információ éri őket, ami nem jelent minden esetben pozitívumot.

Egy cambridge-i kutatás szerint, amelynek során 1300 személyt kérdeztek meg az internet és közösségi média használati szokásaikról, minden harmadik embert kifejezetten nyomasztja és stresszeli a netes eszközök és alkalmazások kavalkádja. Ami különösen érdekes, hogy ez alól nem jelentenek kivételt a fiatalabbak sem. A tíz és tizennyolc év közötti megkérdezettek 38%-a érezte nyomasztónak a túl sok kütyüt és infót, ami még a 25-34 éveseknél mért 34%-ot is túlszárnyalta.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta