ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Otthonülő férfi könnyebben elválik

2011. július 11., hétfő 16:44

Amióta egyre több nő dolgozik, megváltoztak a velük kapcsolatos társadalmi elvárások - a férfiakkal szembeniek viszont megmaradtak, ami elég aszimmetrikus helyzetet eredményezett.

Hiába lett teljesen elfogadott, ha egy nő karriert épít a család mellett, a társadalom még mindig nem tudja kezelni azokat a férfiakat, akik otthon maradnak a gyerekkel. Ami még komolyabb probléma, hogy valószínűleg maguk a férfiak sem tudják ezt kezelni: egy a közelmúltban végzett kutatás szerint míg a nők akkor válnak könnyebben, ha van munkájuk, a férfiak akkor, ha otthon kell ülniük.

Háromezer-hatszáz család segítségével végezték a kutatást, az eredményeit az Ohiói Egyetemen dolgozó Liana Sayer tette közzé  az American Journal of Sociologyban. A szociológus kiemelte, hogy az egyik legfontosabb tanulság az egyenjogúsági forradalmak aszimmetriája: az, hogy egy családban a férfi legyen a kenyérkereső, még mindig nem veszett ki a társadalmi elvárások közül, miközben a nők társadalmi szerepe rengeteget változott az évek során.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta