ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Nincs értelme a fehérítős fogkrémeknek

2011. július 10., vasárnap 19:21

Amióta a csillogóan fehér mosoly lett a társadalmi elvárás, a fehérítő fogkrémek óriási üzletet jelentenek - pedig általában nem, vagy rosszul működnek.

Az otthon végezhető fogfehérítésre jelenleg két nagy termékcsoport kapható a drogériák polcain. A különböző tálcás megoldások és a fehérítést ígérő fogkrémek. Előbbieknél a fogsort hosszabb ideig kell a fehérítőben tartani ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjük, míg a fogkrémek úton-útfélen hirdetett előnye, hogy ezt sokkal kényelmesebben is megoldhatjuk, hiszen fogmosás közben végezzük el a fehérítést is. A fogorvosok szerint azonban az utóbbi módszer nem igazán hatásos, és nem is lenne szabad fehérítésként beszélni róla: a fogkrém ugyanis csak az elszíneződés felszíni rétegét éri el, és a bennük levő fehérítőnek nincs is ideje hatni, ugyanis mire elkezdene dolgozni, leöblítjük - írja a Healtkey.

Az igazi probléma azonban nem itt van, hanem ott, hogy ezek a fogkrémek idővel elvékonyítják a fogzománc felső rétegét, és láthatóvá teszik a mélyebben levő, sárgás területet, tehát ha valaki ész nélkül használja a fehérítős fogkrémeket, könnyen lehet, hogy besárgítja a fogat. Az Indiana egyetemen egy idén végzett kísérletben huszonhat terméket vizsgáltak meg tehénfogakon, és azt találták, hogy a jelenleg leghatékonyabbnak hirdetett fehérítős fogkrémek a fog tisztítását nem végzik olyan jól, viszont igencsak elhasználják a fogzománcot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta