ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az fáj a leginkább, amit nem teszünk meg

2011. július 10., vasárnap 06:34

A nők és a férfiak más típusú döntéseket bánnak meg - míg előbbiek főleg a kapcsolati területen, utóbbiak a munka terén elkövetett hibáikért szomorkodnak inkább.

Az élet során elkövetett baklövéseinkre adott érzelmi válaszokat vizsgálta egy Iliniois-i kutatócsoport. 370 felnőttet kérdeztek meg 19 és 103 éves kor között. A megkérdezettek mindegyikének ki kellett választania az életéből azt az egy döntést, amit a leginkább megbánt -írja a USA Today. Tizennyolc százalékuk magánéletit, szerelmi döntést hozott föl, 16% családdal kapcsolatosat, 13% pedig tanulmányokkal kapcsolatosat. Ezek után következtek csak a karrier (12%), a pénzügyi (10%) és a gyereknevelési (9%) baklövések. Ami érdekes volt, hogy a nők közül több mint kétszer annyian választották a párkapcsolati területet: majdnem a felük, 44% tartozott ide, míg a férfiaknak, mindössze 19%-a.

"Mivel a közfelfogás még mindig a nőket tartja a felelősnek a kapcsolatok fenntartásáért, érthető, hogy amikor valami elromlik, automatikusan magukat hibáztatják" - mondta Neal Roese pszichológus. A hagyományos szerepek szépen kidomborodtak a férfiak választásainál is. Itt a karrierrel, munkával kapcsolatos megbánások kapták a vezető helyet (34% - szemben a nők 26%-ával). A kísérlet egyébként azt is megmutatta, hogy az emberek sokkal jobban bánják azokat a dolgokat, amiket nem tettek meg, mint amiket megtettek. A mulasztásokat sokkal tovább őrizgették magukban, mint azokat a hibákat, amiket a helytelen cselekvésből eredtek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta