ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Nem javul az állapota a betegeknek a prosztataműtét után sem

2011. július 7., csütörtök 10:38

Egy új kutatás szerint az orvosok csak hitegetnek a javulással. Egyes vélemények szerint esély sincs rá, mások szerint csak jó partner kell.

Egy új kutatás szerint a prosztataműtéten áteső férfiak felénél nem javult vagy inkább csak romlott az az egészségügyi állapot. Többen is vizelettartási- és potenciazavarokra panaszkodnak a műtét után. Az orvosok szerint a daganateltávolítása után javul az állapot, és várhatóan egy év alatt változik a helyzet ezen a két téren is, de a kutatók szerint ez tévhit.

A tanulmányban részt vevő virginiai urológus, Dr. Tracey Krupski is meglepve vonta le a következtetést: "Függetlenül attól, hogy sugárzás vagy sebészeti beavatkozás, egy megoldás sem fogja javítani a beavatkozás idején fennálló helyzetet." A Mother Nature Network több tanulmányt is említ a témában, ezek közül az egyik arról számol be, hogy az a legnagyobb probléma, hogy az orvosok sokszor nem a megfelelő kezelést ajánlják fel a betegnek, márpedig a beteg az esetek túlnyomó részében azt választja, amit a kezelőorvos tanácsol.

Az orvosok azonban mossák kezeiket: "Csak előrejelzésekkel és általános statisztikákkal tudjuk őket informálni. Nem vagyunk képesek megjósolni, mi lesz az adott személlyel" - mondta Daniela Witman, az University of Michigan urológusa. Wittman hozzátette, hogy a szex legtöbb helyen párt igénylő elfoglaltság, és egy segítőkész partner nagyon sokat hozzá tud tenni a felépüléshez.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta