ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Csak 30 percet mozognak naponta a brit kölykök

2011. július 5., kedd 10:08 |

A szülők túlbecsülik gyermekeik testmozgással töltött idejét: az ajánlott mennyiség alig felét teljesítik.

Brit tudósok brit gyerekek testmozgási szokásait vizsgálták, és arra jutottak, hogy a számukra szükséges napi 60 perc intenzív edzés helyett alig fél órát aktívak - írja a Guardian.

A University of Worcester sporttal foglalkozó intézete végezte a felmérést, és arra jutottak, a szülők teljesen rosszul mérik fel, hogy gyermekeik valóban eleget mozognak-e. A fizikális aktivitást két héten át mérték 40 kilenc és tíz év közötti gyereken, kérdéseket is feltettek nekik, melyek azt firtatták, hogy mivel töltötték idejüket. Válaszaik alapján átlagosan 33 percet töltöttek aktívan, volt, aki kemény edzéssel, de volt olyan is, aki nem erőltette meg magát túlságosan. Ez az ajánlott mennyiség fele. Sokkal több időt szántak azonban tévénézésre (67 perc), videojátékokra (21 perc) és internetezésre (17 perc).

A szülők úgy becsülték, gyermekeik átlagosan 271 percet töltenek aktív testmozgással, ez nyolcszor annyi idő, mint amennyit a gyerekek valójában erre szántak. A nyári időszakra vonatkozóan a szülők még merészebben saccoltak, úgy vélték, 295 percet biztosan mozognak a gyerekek.

A tanulmányt az elhízásellenes Change4Life kampány keretében végezték.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta