ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A cukor véd az elhízástól

2011. július 2., szombat 10:15

Megdöbbentő kutatási eredményeket tettek közzé a Louisianai Állami Egyetem kutatói: kiderítették ugyanis, hogy a cukor védhet is az elhízás ellen.

Több mint tizenegyezres minta megfigyelésével végezték Amerikában azt a vizsgálatot, ami a fiatalkorúak táplálkozási szokásait, ezen belül is a cukorfogyasztását vizsgálta. A 2-18 éves alanyokat öt éven keresztül, 1999-2005-ig figyelték, és arra az eredményre jutottak, hogy az, hogy a cukrot teljes kivesszük az étrendből, nem feltétlenül hozza meg a kívánt eredményt, már amennyiben az elhízás elkerülését értjük ez alatt.

A gyerekek, illetve tinik ugyanis jóval nagyobb eséllyel híztak el, ha teljesen nélkülözték a cukrot, mint akkor, ha módjával ugyan, de fogyasztottak. A Food & Nutrition Researchben publikált tanulmány szerint azok, akik ettek cukrot, 22%-kal kisebb eséllyel híztak el, mint azok, akik nem. A tinédzsereknél ez a kontraszt még szembetűnőbb, itt huszonhat százalékkal javul az esélye azoknak, akik néha betolnak egy tábla csokit.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta