ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Néhány ötlet, hogyan legyél boldogabb a nap végére

2011. július 1., péntek 11:20

Egy kis pozitív energiára van szükséged, különben mindjárt megőrülsz? Mi sem egyszerűbb: a Shine egy egész listát állított össze, hogy mit érdemes csinálni, ha a nap végére jobban akarod érezni magad.

Nem könnyű tudatosan befolyásolni a rosszkedvet, ha az már erőt vett rajtunk, de nem lehetetlen. Persze a siker attól is függ, hogy megtaláljuk-e az adott pillanatban legoptimálisabb tevékenységet és képesek vagyunk-e aktivizálni az energiáinkat: íme néhány lehetőség a Shine válogatásából.

Tény, hogy a tévé meredt bámulása egy jó nagy adag jégkrém társaságában jól hangzik, de az is biztos, hogy a könnyebb út nem feltétlenül jelent megoldást. Ha épp úgy érzed, a nagyobb feladatok meghaladják az erődet, kezdd valami aprósággal, ez is garantáltan jót fog tenni a lelkednek.

Gondold végig, mi bánt és cselekedj

Első lépésként gondold végig, hogy mi bánt: hiányzik a szórakozás, a társaság? Bűntudatot érzel vagy éppen unalmat, haragot? Úgy érzed, valami nincs rendben az életedben? Koncentrálj azokra a döntésekre, amelyek a konkrét problémádra jelenthetnek megoldást. Ha hiányolod a társaságot, hívd fel vagy emailezz az egyik legközelebbi barátodnak, hívj vagy írj 3 olyan barátnak, akiket már jó ideje nem láttál, de valaki olyannal is felveheted a kapcsolatot, akivel valami miatt megszakadt a kontakt.

Ha egy kis szórakozásra vágysz, iktass be valami jó kis szabadtéri programot a naptáradba – lehetőleg másokkal. Ha a kihívás hiányzik, gondolj egy olyan dologra, ami igazán érdekel, de nem tudsz sokat róla, majd tölts el negyedórát azzal, hogy rákeresel a neten. Tegyél egy lépést afelé, hogy elsajátíts valami olyat, amit már régóta szeretnél: például iratkozz be olasz nyelvtanfolyamra vagy kezdd el megtanulni a Photoshop használatát.

Energia és bűntudat

Ha egy ilyen sem jut az eszedbe, egyszerűen menj be egy könyvesboltba, és vedd meg azt a könyvet, ami megragadja a fantáziádat. Ha hiányzik az energia, sétálj egy nagyot, fuss egyet vagy menj le egy edzőterembe. Ha már megőrjít a káosz, tegyél rendet a géped körül, rámold ki a nagyszekrényt. A bűntudatra jó megoldás lehet, ha végre rászánod magad arra az orvosi vizsgálatra, amit már hónapok óta halogatsz, vagy felveszed a kapcsolatot egy olyan családtaggal, akivel nem vagy éppen túl jóban. Hidd el, akármit is teszel, egy fokkal minimum jobban fogod magad érezni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta