ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Minden tizenkettedik gyerek allergiás

2011. június 30., csütörtök 11:23

Az amerikai gyerekek közül minden tizenkettedik allergiás valamilyen ételre, ráadásul minden harmadiknak kifejezetten súlyos a betegsége.

Negyvenezres mintából dolgozott a Dr. Ruchi Gupta által vezetett kutatócsoport, amely a gyerekek között előforduló ételallergia előfordulásának gyakoriságát vizsgálta. A Pediatricsban közzétett tanulmány célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét az allergia előfordulásának gyakoriságára, eddig ugyanis maguk az orvosok sem gondolták volna, hogy ilyen gyakori a gyerekek között az allergia. az eddigi becslések 2-8% között mozogtak - írja Healthkey.

A Gupta által vezetett, online kérdőíves módszerrel végzett kutatás kiderítette, hogy a valós szám bőven a becslés felső határánál van, ami, ha nem kap kellő figyelmet az orvosok részéről, akár életveszélyes is lehet. Ennek a kockázata egyáltalán nem eltúlzott: a kutatás azt is kiderítette, hogy az ázsiai gyerekek sokkal nagyobb arányban allergiásak a fehéreknél, de azt is, hogy ezt az allergiát az orvosok sokkal ritkábban veszik észre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta