ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A shoppingterápia tényleg boldogít

2011. június 29., szerda 11:04 |

Sokak szerint a rosszkedv miatt, hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás csak pillanatnyi enyhülést hoz, de egy új tanulmány szerint tényleg boldoggá tudja tenni az embert – írja a Shine.

A Daily Mail arról adott hírt, hogy kutatók többszáz plázázót kérdeztek meg a vásárlással kapcsolatos érzéseikről, szokásaikról. A kutatás első része, amelyet az amerikai Journal of Psychology and Marketing című lapban tettek közzé, nem okozott túl nagy meglepetést: eszerint azok, akik rosszkedvűen mentek vásárolni, nagyobb részben sokkal hajlamosabbak voltak hirtelen indíttatásból, ösztönösen venni valamit. 62%-uk fel akarta vidítani magát, míg 28% ünneplésképpen nyúlt a pénztárcájába.

Az viszont már sokkal érdekesebb, amit a kutatás konklúziójában találunk: eszerint a shoppingterápia során bonyolított vásárlások kiemelkedően hatékonyak voltak, jelentősen javították a vevő kedvét, és nem váltottak ki bűntudatot vagy megbánást. Meglepő, de a többszázból csupán egy ember bánta meg a döntését. Ettől függetlenül az is tény, hogy rengetegszer veszünk tök felesleges és túl drága dolgokat csak azért, hogy vegyünk valamit. Azért ilyenkor néha érdemes kicsit hosszabban elgondolkodni a problémánk megoldásán, és inkább kertészkedni, olvasni, barátokkal és családdal lenni, vagy egyszerűen valami hasznosra fordítani az időnket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta