ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A forgolódós feleség nem kell senkinek

2011. június 24., péntek 15:03

Az ágyban még várat magára az egyenjogúság: míg egy forgolódó nőtől sokkal könnyebben válik el a férje, addig a mocorgó férfiak házassága nincs akkora veszélyben.

Minél tovább tart egy nőnek az elalvás, és minél többet mocorog, annál nagyobb veszélyben van a házassága, számol be egy kutatás eredményeiről a Healthland. A vizsgálat kimutatta, hogy a házastársi ágyban a nők mocorgása sokkal jobban zavarja a férfiakat, mint megfordítva, amit a tudósok azzal is indokolnak, hogy egy kapcsolatban a nők kommunikatívabbak a problémákat illetően, míg a férfiak hajlamosabbak elnyomni az őket zavaró dolgokat, ami aztán később megbosszulja magát.

"Egy rosszul átaludt éjszaka után a nők hajlamosabbak a frusztrációjukat megbeszélni párjukkal, míg a férfiak inkább magukba fojtják azt" - mondta Wendy Troxel a Pittsburghi Egyetem pszichológus professzora, aki ezzel a közhellyel nem emelte ki magát a tudóstársadalomból. Troxel és kollégái 35 házaspár alvási szokásait vizsgálták tíz éjen keresztül. Mérték, hogy a feleknek mennyi időbe telik elaludni, hányszor kelnek föl az éjszaka, és milyen mélyen alszanak. A napközben felvett kérdőívek a házastárssal való esetleges konfliktusokra fókuszáltak. Amikor a feleségek adódtak problémái az elalvással, a kérdőívre mindkét fél hajlamos volt negatívabb válaszokat adni, mint amikor a férj aludt el nehezebben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta