ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A fejtörők tényleg okosabbá tesznek

2011. június 22., szerda 11:53

A Michigani Egyetem kutatói szerint agytornával növelhető az intelligencia is.

Általános és középiskolás gyerekek vettek részt abban a kutatásban, amelyet a Michigani Egyetemen végeztek az intelligencia növelésének lehetőségeivel kapcsolatban. - Tehát nem brit tudósos hír következik. - Az összesen hatvankét fős csoportot két részre osztották a kutatók, az egyiküknek memóriajavító feladatokat, a másikuknak pedig általános műveltséget és szókincsfejlesztő feladatokat kellett végeznie egy hónapon keresztül, heti ötször, negyed óráig. Az egy hónap végeztével azok a diákok, akik a memóriajavító feladatokat végezték, szignifikáns, mintegy ötpontos javulást értek el az intelligencia teszten - írja a Healthlad.

A diákok elsősorban a hajlékony intelligenciát igénybe vevő területeken mutattak komoly fejlődést, ami azért is érdekes, mert ez az az intelligencia típus, amit a tudósok a leginkább függetlennek tartanak a tanulástól, és abszolút genetikai meghatározottságúnak gondolják. Az eredmények, noha figyelemre méltóak, további kísérleteket igényelnek, mert az intelligencia növekedése inkonzisztens volt a gyerekekben, volt, akik többet, volt, akik egyáltalán nem fejlődtek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta