ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A tévézés úgy általában halált okoz

2011. június 21., kedd 10:53

A túl sok tévézés kettes típusú cukorbetegséget, szív- és érrendszeri problémákat, és úgy általában halált okoz.

Nyolc kutatást elemzett az a tanulmány, amely a tévézés és komoly betegségek összefüggésére hívta fel a figyelmet az Amerikai Orvosi Társaság Folyóiratában. A felhasznált tanulmányok 1971 és 2011 közötti kutatási eredményeket tartalmaztak, és milliós nagyságrendű mintával dolgoztak. Az eredmények szerint összefüggés van a túlzásba vitt tévézés és a felnőtt kori (vagy kettes típusú) cukorbetegség, valamint szív és érrendszeri megbetegedések között.

Az összesített adatok szerint minden tévé előtt eltöltött két óra húsz százalékkal növelheti a cukorbetegség, tizenöttel pedig a halálos vagy nem halálos szívbetegségek kialakulásának kockázatát. - A dolog persze önmagában nem ilyen veszélyes, hiszen a tanulmány nem vizsgálja az olyan egyéb tevékenységek hatását, mint a sport, vagy a rendes étkezés, de ez nem is volt cél: a tanulmány készítői kizárólag azt vizsgálták, hogy az összevetett tanulmányokból milyen összefüggések állapíthatók meg. - Ennek ellenére is kijelenthető, hogy aki életmódszerűen tévézik: többet nassol, kevesebbet sportol, ugyanis ezen betegség kialakulásának sokkal nagyobb az esélye a tévét bámulók közt, mint azoknál, akik más elfoglaltsággal mulatják el az időt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta