ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Dupla szívás a nyári nátha

2011. június 20., hétfő 19:44

A légkondik is közrejátszanak abban, hogy nyáron jóval tovább tart a megfázás, mint télen.

A megfázás önmagában is elég bosszantó, nemhogy, ha a strandszezon kellős közepén szívja meg az ember - ráadásul az utóbbi általában rendesen fölturbózott nátha, ami jóval tovább tart a sima télinél - írja a MSNBC.

A szokásos vírushadsereghez (rhionovírus, coronavírus, parainfluenzavírus) nyáron általában szívesen csatlakoznak még enterovírusok is, amik plusz tüneteket és plusz kényelmetlenséget okoznak a betegnek. A másik probléma, hogy a túl sok légkondi kiszárítja a felső légutakat és az orrot, ami az első védelmi vonal lenne a vírusok ellen - így viszont azok simán bejutnak a szervezetbe. Ami még rosszabbá teszi az egészet, hogy a nyári fertőzés nem szokott olyan drasztikus leni, mint a téli, tehát az emberek hajlamosabbak elhanyagolni a tüneteket, így az sokkal tovább fog problémákat okozni, mintha komolyan vennék, és ugyanúgy kifeküdnénk, mint a téli megfázást.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta