ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Anyja méhét ültetik át a lányba, hogy szülni tudjon

2011. június 19., vasárnap 13:58

Egy anya és a lánya mérföldkő lehetnek az orvostudomány történetében, ha a fejlődési rendellenességgel született lánynak sikerül beültetni az anyja méhét – írja a Jezebel.

A Telegraph arról számolt be, hogy a svéd Sara Ottoson egy nagyon ritka betegségben, az úgynevezett Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser szindrómában szenved, amikor a méh és a hüvely felső kétharmada egyáltalán nem alakul ki, a petevezetékek és a petefészkek viszont épek. Annak érdekében, hogy gyereke lehessen, az orvosok azt tervezik, hogy kioperálják anyja, az 53 éves Eva méhét és a lánya testébe ültetik.

A Telegraph persze rögtön levonta azt a bizarr következtetést, hogy ha a beültetés sikeres lenne, Sara ugyanabban a méhben hordhatná a gyerekét, amiből ő is született.

Ez is csak olyan szerv, mint bármelyik másik

A két érintett viszont korántsem fogja fel ilyen magasztosan a dolgot. „Mindketten nagyon racionális emberek vagyunk, és azt gondoljuk, hogy ez csak egy méh. Neki szüksége van egyre, és ha ehhez én vagyok a legmegfelelőbb donor, akkor vágjunk bele. Neki nagyobb szüksége van rá, mint nekem, én már szültem két lányt, úgyhogy nálam jól működött” - mondja az anya.

Sara is lazán fogja fel a dolgot. „Biológiatanár vagyok, és ez is csak egy olyan szerv, mint bármelyik másik. Anyukám kérdezte, hogy nem tartom-e ezt furcsának, de egyáltalán nem. Sokkal jobban izgat, hogy az anyukámra komoly operáció vár.” Hozzátette: nem akarja beleélni magát, nehogy csalódnia kelljen, ha pedig nem sikerül a beültetés, örökbefogadással próbálkoznak majd.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta