ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Újabb ok, amiért gyűlölhetik a nők a ráncaikat

2011. június 13., hétfő 11:21

Minél mélyebbek egy 40-50 év körüli nő szája körül az ún. mosolyráncok, annál nagyobb esélye van a csontritkulásra.

Egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatási eredmény összefüggést talált a középkorú nők arcán a száj körül található ráncok mélysége, és a csontjaik sűrűsége között. Az eredmény nemcsak azért érdekes, mert eddig nem sejtett korrelációt tárt fel a ráncok és a csontritkulás kialakulása között, hanem azért is, mert - ha a további kutatások igazolják a sejtést - a jövőben jelentősen megkönnyítheti a betegség esélyének a kiderítését az egyes betegekben, és nem lesz szükség költséges vizsgálatokra.

Mindezt hétfőn, a Bostoni Endokrinológiai társaság által szervezett találkozón prezentálta Dr. Lubna Pal, aki kollégáival 114 alanyt vizsgált meg. A nők mindegyikének három évnél nem régebben volt az utolsó menstruációjuk, és nem volt soha semmiféle kozmetikai beavatkozásban részük. A kutatás során osztályozták az arc és a nyak ráncait nagyság és mélység szerint is, a bőr feszességét a homlokon és a halántékon, majd a kapott adatokat összevetették az egyes alanyok csontjainak sűrűségével. Az eredmény szerint azoknak a nőknek, akiknek kevesebb volt a ráncuk és feszesebb a bőrük, jóval magasabb volt a csontsűrűségük, mint ráncos társaiknak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta