ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Orális sóvárgásod van, vagy éhezel?

2011. június 13., hétfő 14:46

Nem bízhatsz a testedben, hogy csak akkor üzen, hogy egyél, amikor tényleg szükséged van rá. Nézz csak körül, mennyi túlsúlyos ember van körülötted, akik többet esznek, mint kellene.

Legközelebb, ha hirtelen megint úgy éreznéd, enned kell, íme néhány tipp annak eldöntésére, hogy tényleg éhes vagy-e:

1. Csak lassan a testtel! A fizikai éhség fokozatosan alakul ki, míg az érzelmi éhség váratlanul tör rád.

2. Hallgass a korgásra! Amikor a gyomrod teljesen kiürül, tényleg üresnek fogod érezni, a bugyogás és az éhségfájdalom pedig jelzi, hogy enned kéne.

3. Kérdezd meg magadtól, mire vagy kiéhezve? Az igazi éhséget bármilyen étellel ki tudod elégíteni. Ha csak kifejezetten egy fajta ételre vágysz, akkor az nem igazi éhség. (Jegyezd meg: Ha azt a csábító sütit akarnád inkább megenni egy alma helyett, akkor nem is vagy igazán éhes.)

4. Várj 10 percet! Tedd ki a stopperórát a tűzhelyre vagy állítsd be a karórádon az időzítőt és foglald el magad valamilyen feladattal, amíg meg nem szólal az óra vagy le nem jár a tíz perc. Ha csak ehetnéked volt, akkor ennyi idő alatt az el is múlik.

5. Igyál meg egy pohár vizet! Sokan az éhséget összekeverik a szomjúsággal, azt gondolván, hogy enniük kellene, amikor valójában a testük vízért kiált. Igyál meg egy pohár vizet, majd várj tíz percet! Ha még mindig éhes vagy, akkor az tényleg éhség.

6. Legyen valami más a szádban! Ha egy rágógumi, egy nyalóka vagy egy mentolos cukorka kielégít, akkor az csak egy orális sóvárgás volt, nem éhség.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta