ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A Dívány szakértője lett az Év Tudományos Dietetikusa

2011. június 9., csütörtök 11:45 |

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2005-ben alapította meg díjait azzal a céllal, hogy ösztönözze a szakmai fejlődést, valamint elősegítse a dietetikusok jobb megítélését. Idén főleg a betegélelmezésben és a közétkeztetésben elért sikereket ismerték el. Kollégánk, Schmidt Judit az Év Tudományos Dietetikusa címet nyerte el.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tagjai megszavazták, kiket tartanak maguk közül a 2010-es esztendő legjobbjainak. A díjazottak a közétkeztetés és a betegélelmezés terén végzett munkájukért vehették át az „Év Tudományos Dietetikusa”, és az „Év Terápiás Dietetikusa” díjakat.

Kovács Ildikó, Az Év Terápiás Dietetikusa cím nyertese több mint 10 éve foglalkozik az alultápláltság dietoterápiás kezelésével. A különböző betegségekhez igazodva az egyedi és speciális táplálkozási igények esetén a kezelőorvos szakmai partnereként vagy önállóan alakítja ki az egészség helyreállítását szolgáló étrendeket. Az alultápláltság problémáján kívül foglalkozik még a sporttáplálkozással, a nők táplálkozásával és a coeliákia (lisztérzékenység) dietoterápiás kezelésével. Dietetikai szakértőként több népegészségügyi, egészségfejlesztési program kialakításában és végrehajtásában vett részt. Célja a szakma elismertségének, megbecsülésének növelése, szeretné, ha a dietetika elnyerné méltó helyét a betegek ellátásában és a lakosság egészségfejlesztésében.

Dánielné Rózsa Ágnes az Év Tudományos Dietetikusa díjat Schmidt Judittal megosztva kapta. 2006 szeptemberétől küzd a közétkeztetés színvonalának javításáért, 2010 tavaszáig az OÉTI-vel együttműködve aktívan részese volt az új közétkeztetési rendelet összeállításának. 2010 tavaszán a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége képviseletében részt vett a bölcsődei közétkeztetés és egészségkörnyezet feltérképezésére irányuló országos felmérés koordinációjában. 2010-től az Új DIÉTA, a magyar dietetikusok szakmai lapjának főszerkesztője.

Schmidt Judit az Év Tudományos Dietetikusa egészségügyi szaktanár 2008 óta egy healthy aging (egészséges öregedés) profilú klub tanácsadójaként Dr. Dean Ornish módszerét és szemléletét igyekszik átadni a hazai – szakmai és laikus – közönségnek. A témában megjelent Spektrum című könyvben található recepteket ő alakította át úgy, hogy azok az itthon kapható élelmiszerekből elkészíthetőek legyenek Külső munkatársként részt vett egy tápanyagszámító és étrendtervező számítógépes szoftver automatikus étrendtervező moduljának a kidolgozásában. Laikusoknak és szakemberek számára szóló írásai rendszeresen jelennek meg a Családorvosi Fórum, az Új DIÉTA, az Anyák Lapja, a Dívány.hu oldalain, emellett külső szakértőként táplálkozással kapcsolatos témájú rádiós és televíziós műsorokba is gyakran felkérik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta