ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Imázsjavító kampány indult pitbullok mellett

2011. június 7., kedd 11:52

Szerethető kutyát akarnak faragni a pitbullból. Az imázs-javító kampány szervezői egyrészt ismert arcokat akarnak bevonni, de azt is szeretnék elérni, hogy filmekben, tévéshow-kban kedves, aranyos karakterekként jelenjen meg a sokak számára ellenszenves kutyafajta. Azt mondják, a pitbull nem csak a kemény fiúkhoz illik.

Magánszemélyek, kisebb és nagyobb pénzesebb aktivista csoportok indítottak kampányt, hogy a rossz hírű pitbull PR-ját feljavítsák - írja a USA Today. A közösségi portálokat bombázzák a családbarát pitbull-fotókkal, megnyerő pitbull-nagyköveteket fogadnak fel, akik az embereket arról győzködik, hogy ez a kutyafajta nem fogja átharapni a torkukat. Továbbá leginkább menhelyről kimentett példányokon keresztül demonstrálják azt, hogy egy pitbull mennyire jó lenne rendőrkutyának, de akár állatterápiákhoz is.

Dadus kutya

Nem mindig volt ilyen pocsék a pitbullról őrzött kép. Amolyan dadus kutyának tartották: megbízható, ragaszkodó. Később viszont a romló közvélekedés miatt néhány városban be is tiltották a tartását.

Azóta elindult egy másik folyamat. Pitbullok olyan reality-kben szerepelnek, mint az Animal Planet két sorozata, a Pit Boss és a Pit Bulls and Parolees, de létezik egy csomó más közképjavító erőfeszítés is. A szervezők hazafias érzelmekre apellálnak, amikor azt a címet adták az eseménysorozatnak, hogy Mentsük meg Amerika kutyafajtáit és a médiára mutogatnak, hogy miattuk félnek olyan sokan a pitbulloktól. Amit viszont kínálnak, az a célirányos oktatás, az olyan csoportok támogatása, amelyek ellenzik a pitbullokra kihegyezett jogi szabályozásokat, valamint a honlapjukon egy nagyon helyes, amolyan örökbefogadásra felkínált pitbull külsejű kutya látható.

A patkányfogó

Igen, ilyen versenyekre tenyésztették annak idején az angol telepesek az Egyesült Államokban. Óangol bulldog és különféle terrierfajtákat kereszteztek, hogy aztán jó sok pénzt lehessen velük nyerni a fogadások alkalmával.

Rózsaszín toppos csajok pitbullokkal: csak az első lépés

A StubbyDog nevű nonprofit szervezet januárban alakult, és már ezrek csatlakoztak hozzájuk. Honlapjukon érdekes tudnivalók, történetek, statisztikák vannak, de most nagyobb dobásra készülnek: a szórakoztatóipar egyes szereplőivel tartott kapcsolataiknak köszönhetően hosszabb-rövidebb filmekben szeretnék kedvenceiket viszontlátni: vígjátékokban, egész estés filmekben, de akár tévés game-show-kban is.

Hétvégente rózsaszín toppos önkéntesek sétálnak körbe San Diego utcáin menhelyről hozott, új gazdára váró pitbullokkal. Sok járókelő megáll ilyenkor és a bratyizó pitbull mindenki szívét meglágyítja. Ebből is látszik, hogy nemcsak a kemény fiúk kutyája.

Sokan szerecsenmosdatásnak tartják

Amellett, hogy egy sor weboldal szolgál fanklubként, azért ellenzők is vannak, mint például Az igazság a pitbullokról - című blog. Ők azok, akik ellenállnak az aranyoskodásnak és kemény, szigorú tényekkel próbálnak ellenhatni. Viszont egy Bad Rap nevű kutyaszakértő már régóta ment, szocializál és újra elhelyez gazdáknál pitbullokat, ismeretet terjeszt. Annyira sikeres a San Franciscó-i régióban, hogy arrafelé sokat változott a fajtáról alkotott kép. Öthetes pitbull-nevelő táborokat tart, és minden trükkbe beavatja az érdeklődőket és még kedvező árú sterilizációra is van lehetőség.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta