ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A gránátalmalé csökkenti a stresszt

2011. június 7., kedd 13:13

A C-vitaminban és kalciumban gazdag gyümölcs leve egy edinburgh-i egyetem kutatói szerint jótékony hatással van a leterhelt idegekre: már fél liter elfogyasztása után érezhető a hatása.

Egy kutatás szerint a gránátalmalé-fogyasztás csökkenti a munkahelyi stresszt - írja a Female First. A jó hír az edinburgh-i Queen Margaret University kutatóitól származik, akik a legkülönbözőbb körülmények között dolgozó 60 önkéntest vizsgáltak 2 héten keresztül. A kutatás során kiderült, hogy fél liter gránátalmalé bevitele mindegyik alanynál jelentősen csökkentette a stresszhormonokat és a vérnyomást.

A fizikai tünetek mellett a hangulatot is figyelték: a gyümölcslé megivása után az emberek bevallásuk szerint sokkal lelkesebbek, aktívabbak voltak, büszkébbnek és ihletettebbnek érezték magukat. Ezzel együtt arról számoltak be, hogy kevésbé stresszesek, idegesek, kevésbé szégyenkeznek vagy éreznek bűntudatot. A hírek szerint az emberek 41%-a viseli nehezen a stresszt, így nem árt, ha reggel bedobunk egy gránátalmalevet is a táskánkba.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta