ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Hiába fogytál le, a nők akkor is daginak fognak hívni

2011. június 6., hétfő 12:35

Egy kutatás szerint a nők egy része újdonsült vetélytársat lát frissen lefogyott nőtársában - írja a Daily Mail. A férfiak közül viszont sokan érdeklődnek egy-egy ilyen nő után, mivel azt gondolják, könnyebben megszerezhető egy olyannál, aki mindig is jó alakú volt.

Jobb, ha kétszer is meggondolja az a nő, aki nemrégiben szabadult meg súlyfeleslegétől, hogy kinek mondja el a kilók feletti győzelmét. Egy angol kutatás szerint hiába a frissen szerzett jó alak, könnyen rajtunk maradhat a dagi jelző. Az eredmények azt mutatják, hogy sok hölgy lenézi a nemrégiben lefogyottakat, mert attól tart, új versenytársat kapott.

A férfiaknál viszont érdeklődést válthat ki egy-egy olyan nő, akinek korábban súlyproblémája volt. Ez valószínűleg azért van, mert azt hiszik, hogy nagyobb eséllyel lehet randira hívni.

Szebbek akarnak lenni a másiknál

A liverpooli egyetem kísérletében egy Jane nevű vékony fiatal nő képét mutatták 200 résztvevőnek. A képhez rövid életrajzot is mellékeltek egyes esetekben azt állítva, hogy Jane mindig is ilyen alkatú volt, mint ahogyan a képen látszik. Máskor viszont azt szerepelt az írásban, hogy korábban több mint száz kilós volt és XXL-es ruhákat hordott.

Ezután megkérdezték a közreműködőket, mit gondolnak Jane-ről. Azok a nők, akik úgy tudták, hogy Jane korábban kövér volt, azt gondolták róla, hogy kevéssé barátságos, nem túl higiénikus és hogy nem erőssége az önfegyelem.

A kutatók az eredményeket azzal magyarázzák, hogy a nők amiatt, mert nagy a verseny köztük vonzerő és testsúly terén, szinte keresik, hogyan találjanak kifogásokat egymáson. Egy sikeresen lefogyott nő maga a fenyegetés, és múltja miatt mindig lehet csípős megjegyzéseket tenni rá.

Jason Halford, az egyetem pszichológiai tanszékének munkatársa azt állítja: minden bizonnyal ez valamilyen romlottság, ami úgy tűnik, hogy ott rejtőzik a nőkben. Ennek a gyakorlati vonatkozása az, hogy felmerül a kérdés: tudnál-e őszinte lenni esetleges korábbi túlsúlyos mivoltoddal kapcsolatban mondjuk egy állásinterjú-helyzetben, ha egy másik nő fogja a pályázatodat elbírálni?

A legtöbb férfit jobban érdekli az a nő, aki nem annyira tökéletes

Halford azt is elárulta, hogy Jane-nek nagyobb sikere volt a férfiaknál. "Azt gondolták róla ugyanis, hogy könnyebben megközelíthető. Nem olyan tökéletes, inkább van benne valami esendő. Ezáltal barátságosabbnak tűnt, ellenkező esetben pedig inkább barátságtalannak" - foglalta össze a kutató.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta