ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Rendőrségi fellépés egy kocsmai egérderbi ellen

2011. június 5., vasárnap 09:47

Nem is a szórakoztató verseny böki a csőrét a hivatalos szervnek, hanem az, hogy pénzben lehet fogadni a győztes egérre. Az pedig megfelelő engedély nélkül illegális - mondják.

- Röhejes - mondta az intézkedésre az egérversenyek szervezője, Scott Beach, mielőtt megjelent volna a Des Moines-i sheriff irodájában - írja a Reuters.

Illegális szerencsejáték vagy vasárnap délutáni móka

Oldschool

Apámék idejében még minden egyszerűbb volt. Százszor hallottam a történetet, hogy miképpen tartottak egérversenyeket az iskolában reggelenként, még az órák előtt.

Nem kellett ketrecben tartaniuk a versenyre szánt állatokat, mert volt belőlük bőven a pincében, csak össze kellett fogdosni őket. A sok egyformának látszó rágcsálót úgy különböztették meg, hogy mezbe öltöztették, vagyis színes festékekkel csíkot mázoltak a farkukra. Ezután lehetett rájuk fogadni talán párfilléres, egyforintos alapon.

Mi más, mint a tanári asztal volt a legmegfelelőbb versenypálya. Az egereket az egyik végénél kijelölt startvonalhoz "állították", ami azt jelentette, hogy talpas vonalzóval lefogták őket egyvonalban a farkuknál. Szerencsétlen állatok persze kapartak a lábukkal veszettül, de a rajtjel elhangzása után elengedték őket. Hogy irányban maradjanak, a futam nézői és fogadói tenyerükkel egyfajta falat képeztek az asztal hosszabbik két élén, így az egerek csak a cél felé tudtak robogni, ahol az alkalmi versenybíró ki is hirdette az eredményt.

Ellentétben az iowai kocsmával, apáméknak minden futamra új versenyzőket kellett toborozniuk, mert egereik minden alkalommal boldogan menekültek vissza a pince irányába.

Csak az egérfarkakon díszelgő, kissé megkopott festéknyomok árulkodtak arról, hogy egyiküket-másikukat már nem először fogták be.

- A hatóságok miatt oda a szórakozásunk - tette hozzá versenyszervező - aki egyben a futamok helyszínéül szolgáló, az iowai Danville-ben található Bucktail Lodge nevű kocsma tulajdonosa -, remélve, hogy nem fogják elmarasztalni.

A helyi seriff hivatala megerősítette a hírt, miszerint Beachet és feleségét beidézték szándékos bűncselekmény: engedély nélküli szerencsejáték rendezése miatt.

Beach nem is igazán érti a vádakat. Azt állítja, hogy ez csak amolyan vasárnap délutáni családi, baráti szórakozás a részükről, és hogy a kocsmának sosem volt haszna a játékból. De a törvény nem ismerete senkit sem ment fel a jogkövető magatartás alól - mondták neki a rendőrök.

Zenés, egydolláros futamok

Az egereket a falra szerelt speciális kalitkákban tartották, a ketrecek pedig egyben egerenkénti sávokra bontott zárt versenypályák is voltak. Minden fogadó egy dolláros téttel indult. Az egerek végigrohantak a mintegy két és félméteres pályán, a nyertes pedig a futam után besöpörte a többiek pénzét.

- Egész nap a ketrecükben kuksoltak. Már alig várták, hogy futhassanak - válaszolta Beach arra a kérdésre, hogy vajon kellett-e egy-egy sajtdarabbal ösztökélni az egereket, hogy a célba érjenek.

Még olyan aláfestő zenék is szolgáltak az izgalom fokozására, mint George Jonestól a "The Race Is On", a The Ventures "Wipeout"-ja vagy a "Rawhide" című szám.

Két évig folyamatosan mentek a futamok, de ekkor szüneteltetni kellett, mert a legtöbb egér elpusztult. Nem a versenyek miatt - mondja Beach - hanem mert egyszer véletlenül a napon felejtették őket. Egy csapat új egérrel közel három hónapja újraindult a bajnokság, de egy razzia során lecsaptak rájuk a rendőrök.

Rájuk jár a rúd

Pechükre az illegális szerencsejáték vádja csak a jéghegy csúcsa volt. Az élelmiszer tárolása körül is akadt probléma, mert a pincében penészes, szeméttel összekeveredett élelmiszert találtak, de egyéb, az egészségügyi szabályokba ütköző jelenségekre is volt példa. Továbbá amiatt is főhet a fejük, hogy kiskorúakat szolgáltak ki alkohollal.

Az alábbiakban látható a helyi tévé tudósítása a hírről:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta