ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Egy nap 7,5 órát kell aludni

2011. május 31., kedd 14:30

Az alvászavar komoly népbetegség, de a helyes alvási idő kialakítása sokat segíthet a helyzeten. Segítünk kiszámolni.

A legtöbb ember sajnos maximum az esti lefekvés idejét tudja belőni, a reggeli kelés általában fix időponthoz kötött – mert munkába kell menni, a gyereket pedig iskolába kell szállítani, időre. Vagyis az ideális alvási idő kialakításakor az esti lefekvés idejével kell manipulálni ahhoz, hogy megtaláljuk az ideális alvási időt - írja a Dr. Michael J. Breus klinikia szakpszichológus.

Ehhez nem kell többet tenni, mint:

  1. Meg kell határozni az állandó ébredési időt!
  2. Ebből számolj vissza 7,5 órát, majd ezt az időpontot állítsd be a mobilodon, hogy mindig ugyanakkor bújj ágyba!
  3. Ha három nap múlva sikerül tíz perccel előbb ébredni, mint a reggeli ébresztőóra, akkor sikeresen megtaláltad azt az időpontot, amikor számodra a legideálisabb a lefekvés.
  4. Ha nem sikerül előbb felébredni, és az ébredés ébresztőóra nélkül nem működik, akkor az esti lefekvés időpontját minden harmadik nap 15 perccel előbbre kell állítani, egészen addig, míg az ébredés magától nem megy.

Példa: Ha 6:30-kor kell kelned reggelente, akkor előző este 23:00 órára kell beállítani a mobilt, tizenöt percen belül pedig ágyba is kell bújni. Ha a harmadik napon nem sikerül megébredni óracsörgés előtt, akkor este tizenöt perccel előbb kell ágyba bújni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta