ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A leszbikusokat nemi erőszakkal akarják heteroszexuálissá tenni Afrikában

2011. május 30., hétfő 12:02

Dél-Afrikában mindennapos és tömeges a nők elleni nemi erőszak. Ezek közül is a legmegdöbbentőbb a leszbikusok elleni támadások évek óta tartó sorozata, amelyeknek az az indítéka vagy ürügye, hogy - úgymond - ezen a módon változtassák őket hetroszexuálisokká, vagy ahogy ők mondják: igazi afrikai asszonyokká. Az erőszak olyan aggasztó méreteket kezd ölteni, hogy nemrég aktivisták a dél-afrikai kormányhoz fordultak.

A nevelő erőszak fogalma már a 2000-es évek elejétől ismert, mégis csak 2008-ban egy szörnyű bűncselekmény tette hírhedté. Ekkor ugyanis a dél-afrikai női futballválogatott (leszbikus) kapitányát egy utcai banda megerőszakolta, megverte és agyonszurkálta. 25 késszúrást találtak rajta, amikor egy közeli vízfolyásban rátaláltak. Azonban a világsajtó óriási felháborodása sem volt elég visszatartó erő ahhoz, hogy nem sokkal később csapattársával is ugyanez történjen.

stockfresh id841134 woman-couple sizeS

Ahogy látható, a corrective rape jelensége leginkább Dél-Afrika zűrös nagyvárosi negyedeiben elterjedt. A bűncselekmény elkövetői olyan nőket támadnak meg, akikről tudják, hogy saját nemükhöz vonzódnak. Akár többen is megerőszakolnak egy-egy leszbikus áldozatot. Így akarnak belőlük rendes afrikai nőt faragni - legalábbis ez az ürügy.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta