ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az allergia több férfit érint, mint nőt

2011. május 29., vasárnap 11:11

Nagyszabású, 14 millió vérteszt eredményének felhasználásával készült tanulmányról számol be a Medical News Today. A vizsgálatból kiderült, hogy az eddigi véleménnyel szemben, a férfiak érzékenyebben reagálnak az allergénekre, mint a nők.

Az amerikai Quest diagnosztikai vállalat 11 gyakori allergén - például a parlagfű, penészgomba, kutyák és macskák bőrén található fehérjék, tej, tojás, mogyoró  - hatását vizsgálta. Ha egy allergiát okozó anyag jelen van a szervezetben, akkor az antitestet (immunoglobulin) termel. Mikor a vérben kimutatható antitest mennyisége túl magas, kialakul az allergiás reakció.

Az összesített eredmények alapján kiderült, hogy a férfiak 11 allergénre kimutatható érzékenysége tíz százalékkal magasabb, mint a nőké. "A tanulmányunkból nyilvánvalóvá vált, hogy korábbi kutatásokkal ellentétben, a férfiaknál elterjedtebb az allergia, mint a nőknél. További vizsgálatokat kell végezni, hogy megállapítsuk, a férfiak a nemükből kifolyólag érzékenyebbek az allergiát okozó anyagokra, vagy a különböző élethelyzetük miatt alakul ki náluk könnyebben a betegség" - mondta Stanley J. Naides, a vállalt orvosi vezetője.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta