ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A boldog pasik nem jönnek be a nőknek

2011. május 27., péntek 10:39

Igazoltnak tűnik a sztereotípia, miszerint a nők a rossz fiúkhoz vonzódnak.

Az Emotion publikálta a British Columbia Egyetem legújabb kutatási eredményeit, mely szerint teljesen máshogy reagálnak nők és férfiak a másik nem érzelmeire - legalábbis abból a szempontból, hogy mennyire találják ezeket vonzónak.

"Máshogy reagálnak például a mosolyra is" - mondta Jessica Tracy, a tanulmány társszerzője.

A kísérletben részt vevő ezer felnőttnek több száz képet mutattak, melyeken az ellenkező nem volt látható különböző módon, így az egyik széles mosollyal, felszegett fejjel, a másik félős, szégyellős fejet vágva. Az eredmény meglepő volt, a nők kevésbé találták vonzónak a mosolygós, boldognak tűnő férfiakat, mint a félénk vagy éppen fenyegető arcot vágókat.

A férfiak viszont annál vonzóbbnak találtak egy női arcot, minél mosolygósabb volt, és a legkevésbé az keltette fel bennük a szexuális érdeklődést, ha a nő büszkének, magabiztosnak, keménynek tűnt.

Az egyik kutató, Alec Beall azonban fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy a kísérlet során kifejezetten arra voltak kíváncsiak, kihez vonzódnak szexuálisan a résztvevők, és nem arra, hogy kivel tudnának elképzelni egy hosszú távú kapcsolatot, illetve hogy az eredmények teljesen mások lehetnek egy - a jövőben tervezett - olyan kísérletben, melyben a tesztalanyok nem a nyugati kultúrában élnek vagy nem heteroszexuálisok.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta