ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Szájszagból is kimutatható a droghasználat

2011. május 25., szerda 10:29

Speciális műszerek segítségével ma már a lehelet is kimutatható a drog, olyan szerek is, melyeket a vér-és a vizeletminta nem jelez.

A svéd Karolinska Institutet toxikológusai a drogteszt egy új technikáját fejlesztették ki, ami a szájszag analizálásával jelzi a drogkonzumot. A műszer kimutatja, ha a szájszag tipikus molekuláris összetevői mellett további olyan komponensek is vannak, amik narkotikum fogyasztását jelzik - írja a huffingtonpost.

A vizsgálat során a kísérleti személyek amfetamint fogyasztottak, majd tíz percen át egy speciális maszkban lélegeztek. Leheletük egy speciális filteren keresztül haladt át, amin a levegő komponensei megtapadtak, ezeket a kutatók utólag beazonosították. A megfelelő műszerek segítségével olyan drogokat is ki lehet mutatni, amelyeket vér-vagy vizeletvizsgálatokkal nem.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta