ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Európában jobbak a napfényvédők, mint Amerikában

2011. május 25., szerda 10:25

Az európai szabályozásnak köszönhetően kontinensünkön jobb védelmet nyújtó napfényvédők kaphatók, mint a tengerentúlon.

A napfényvédő krémeket, olajakat gyártó cégek Európában 27 különböző összetevőt használhatnak termékük előállítása során, míg az Egyesült Államokban csak 17-et. Hét olyan összetevő is engedélyezett Európában, mely védelmet nyújt az UVA sugárzás ellen, ezek közül Amerikában csak hármat használhatnak legálisan. A nálunk használt összetevők között három is van (Tinosorb S, Tinosorb M and Mexoryl SX), mely négyszer-ötször hatékonyabb, mint az Államokban leggyakrabban alkalmazott avobenzon - írja az Environmental Working Group.

Az amerikai gyártó cégek már öt évvel ezelőtt kérték, hogy használhassák ezeket a hatékonyabbnak bizonyult anyagokat - az engedélyre azóta is várnak. Az EWG 2011-es analízise szerint az Egyesült Államokban kínált termékek 60%-a nem nyújt elég védelmet az UVA sugárzással szemben. Ezek a napfényvédők nálunk nem kaphatók, mert a gyártók tartják magukat az Európai Unió 2006-os ajánlásához, mely csak magas UVA és UVB védelmet biztosító termékek előállítását javasolja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta