ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A szúró fájdalom futás közben eltüntethető

2011. május 20., péntek 10:43

Kezdő futókat elijeszthet, ha a lengőbordák környékén erős, szúró fájdalmat éreznek. Az ártalmatlan jelenség gyorsan megszüntethető és edzéssel örökre búcsút mondhatsz neki.

A fájdalmat leggyakrabban hirtelen megterhelés okozza. Ekkor a szervezetnek gyorsan vért kell pumpálni az izmokba. A testünk a vért a lépben raktározza, ha ez gyorsan kiürül, a lép összeugrik és ezt érezed a bordák alatt. Ha nem sportolsz rendszeresen, és nem melegítesz be futás előtt, gyakran fogod érezni az oldaladat. Ezért mindig lassan növeld a távod, és szánj időt a bemelegítésre. Ha mégis előjön a fájdalom, állj meg, hajolj előre, és kulcsold át a bokádat, amíg el nem múlik a szúrás. Ha ez nem segített, feszítsd ki néhány ujjad és nyomd bele a fájós pontba.

A másik lehetséges ok, hogy a hosszú futás közben a bélműködés lelassul, a bélgáz nem távozik és ez feszíti a belek falát. Ezt helyes táplálkozással megelőzheted. Kerüld a puffadást okozó, gabona alapú ételek. Legjobb, ha csak néhány szem szárított gyümölcsöt vagy mogyorót eszel a futás előtt egy órával.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta