ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Ötszáz euróért megtudhatod, hogy meddig fogsz élni

2011. május 19., csütörtök 15:59

Vérminta segítségével végezhető el az a DNS vizsgálat, ami megmutatja, meddig élhetünk.

Egy vérminta és ötszáz euró szükséges ahhoz, hogy egy DNS teszt segítségével kiderítsék, milyen gyorsan öregszünk, és hogy mennyi időnk van még hátra nagyjából.

A teszt az emberi kromoszómák végén található telomerein vizsgálja, hogy az egyén biológiai kora hogyan viszonyul az idővel mért korhoz, és ebből azt is ki lehet számolni, hogy körülbelül mikorra várható a halál - írja a Independent. A módszer már most óriási etikai vitákat gerjeszt: egyes kutatók felhívták a figyelmet arra, ha széles körben hozzáférhető lesz ez a vizsgálat, akkor nagyon szigorú kontrollra van szükség, a visszaélések lehetőségének száma ugyanis megközelíti a végtelent. Másfelől viszont a tudósok szerint az efféle vizsgálatok hamarosan sokat segíthetnek az olyan, életkortól függő betegségek diagnosztizálásában, amik gyakran halált okoznak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta