ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A szúnyogok hordozzák a malária ellenszerét

2011. május 18., szerda 11:22

Újabb lehetőség nyílik arra, hogy a sok helyen még mindig rendkívül veszélyes maláriát legyőzzék.

Ha nem mutáns gombával, akkor egy speciális baktériummal mérhetnek csapást a maláriára a tudósok, adta hírül a Sciencemag nyomán a Gizmodo.

A szúnyogot vizsgáló kutatók ugyanis egy olyan baktériumra akadtak a szúnyogok emésztőrendszerében (lol), amely rendkívül agresszíven pusztítja a maláriát okozó parazitát. A baktérium alaphelyzetben nem öli meg az összes parazitát, és az a pár, ami megmenekül, bőven elég ahhoz, hogy betegséget okozzon más élőlényben, de ha a kutatók sikerrel módosítják a baktériumot, akkor a malária is bekerülhet az egykor rettegett, de legyőzött betegségek közé.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta