ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Már a kormányával is lelakatolhatod a biciklidet

2011. május 14., szombat 10:46

Ha már megakadályozni nem lehet, hogy feltörjék a zárat, legalább nehezítsük meg a menekülést - ez járhatott Jaryn Miller fejében, amikor megalkotta ötletes biciklilakatát.

Házi feladatként kapta a megbízatást a Savannah College of Art and Design tanulója, Jaryn Miller, hogy tervezzen valami olyat, ami megoldja a biciklilopásokat. A fiatal iparművész, ha megoldani nem is fogja a problémát, biciklilakatával komoly eredményeket érhet el. Miller megoldása pofonegyszerű: abból indul ki, ha megakadályozni nem is tudjuk, hogy a tolvajok valamiképpen lefeszítsék a zárat, legalább szúrjunk ki velük, és nehezítsük meg a távozásukat. A zárat úgy tervezte meg, hogy azt a bicikli kormányából kell pár mozdulattal átalakítani, ha tehát a tolvajok szétdúrják a zárat, akkor kénytelenek lesznek cipelni a kerót, annak ugyanis nem lesz működő kormánya. Arról nem is beszélve, hogy az áru értéke is komolyan csökken. A lakat segít egy másik probléma megoldásában is: nem lehet elhagyni, és nem kell külön cipelni sem. Win-win.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta